Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

Zbiór informacji o 307 - Instrukcje, Dane techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
futrzak1966
Senior
Senior
Reactions:
Posty: 53
Rejestracja: sobota 03 cze 2017, 07:52
Lokalizacja: okolice W-wy
Nadwozie: Kombi
Rok produkcji: 2006
Silnik: 1.6 hdi

Re: Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

#46

Post autor: futrzak1966 » piątek 03 gru 2021, 22:07

Stitch pisze:
piątek 03 gru 2021, 14:19
futrzak1966 pisze:
piątek 03 gru 2021, 12:58
Stitch pisze:
piątek 03 gru 2021, 07:51
futrzak1966 pisze:
czwartek 02 gru 2021, 23:07
Chodziło mi o oznakowania radia i widok tylnego panelu - po panelu przednim to można się pomylić. Temat przerabiany już dawno i wiem, że jest sporo pomyłek w tej materii. RT4 mają kartę graficzna na pokładzie, w RT3 jest jest w wyświetlaczu. Wiązki są inne. Pokaż zdjęcie tyłu radia. Ja zupełnie serii piszę. Zresztą miałeś przykład na tej aukcji z eBay.
Mam rt3ev N3, w 307 nie bylo "innych" z tym panelem. Zresztą uzdi robil juz kiedyś całą opisowke wszystkich występujących w 307 i tez potwierdzal, ze jest swiatlowod ;)

te radia występowały tylko w 2007-2008 w 307.

zresztą.. w SB wszystkie części mają te same numery do rt3 i rt4 więc nie rozumiem dyskusji
RT4 wprowadzono w 2007, w tym w 307.
Radia o znaczeniu RT3eV-N3 to RT4 - tam nie światłowodu.
Wcześniej pokazałem RT4 o oznakowaniu RT3 T6 - również bez światłowodu.
Skoro w SB wszystkie części mają te same numery to wszystkie radia o których mówisz to RT4.

Soft masz w jakiej wersji?
Pokaż radio z tyłu i zamkniemy dyskusję.
nie będę teraz wyciągał radia i odklejal uchwytow z niego. Na naklejce jest RT3eV N3, pamiętam co widzialem. jest to RT4 przecież ciągle o tym mówię.

Service Box pokazuje, że WYŚWIETLACZ i WIĄZKA między RT3, a RT4 jest WYMIENNA. To samo mówił też gość co naprawia radia i od którego kupowałem wiązkę z wyświetlaczem do kolorowego RT3 do drugiego samochodu. W obu radiach softy to 8.31 z mapami 11.2016.


Ja jakoś bardziej wierzę gosciowi, który zajmuje się zawodowo naprawą tych urządzeń ;)
A ja od początku piszę, że w RT4 nie ma żadnego światłowodu, a Ty będziesz szedł w zaparte, że jest. Od tego się zaczęło.



Awatar użytkownika
Kate
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 111
Rejestracja: niedziela 13 sty 2019, 22:01
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 1.6
Typ Silnika: NFU
Moc: 109/110
Kolor: KMF
LPG: Nie

Re: Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

#47

Post autor: Kate » sobota 04 gru 2021, 01:53

Stitch, w sumie nie trzeba radia wyciągać, wystarczy ten daszek od ekranu podciągnąć do góry. Ten Twój rt4 ma hdd ? Bo widać tylko napis "MP3", może to jakiś przejściowy model miedzy rt3, a rt4 ? Ciekawa sprawa.



Awatar użytkownika
Stitch
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 1068
Rejestracja: piątek 29 mar 2019, 13:06
Lokalizacja: DW/ POS
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 HDi
Typ Silnika: RHR
Moc: 170
Kolor: EXLD

Re: Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

#48

Post autor: Stitch » sobota 04 gru 2021, 09:55

Kate pisze:
sobota 04 gru 2021, 01:53
Stitch, w sumie nie trzeba radia wyciągać, wystarczy ten daszek od ekranu podciągnąć do góry. Ten Twój rt4 ma hdd ? Bo widać tylko napis "MP3", może to jakiś przejściowy model miedzy rt3, a rt4 ? Ciekawa sprawa.
napisałem, że wymieniałem dysk. nie było rt4 bez HDD. Bez HDD potrzebne są płyty z navi jak w rt3 ;)


PP & Diagbox via Priv
Cars:
1. 307CC
2. 307SW

Awatar użytkownika
Kate
Użytkownik
Użytkownik
Reactions:
Posty: 111
Rejestracja: niedziela 13 sty 2019, 22:01
Lokalizacja: Warszawa
Nadwozie: HB
Rok produkcji: 2002
Silnik: 1.6
Typ Silnika: NFU
Moc: 109/110
Kolor: KMF
LPG: Nie

Re: Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

#49

Post autor: Kate » czwartek 09 gru 2021, 14:25

Nie wiem, do mojego przedlifta seryjnie i tak nic lepszego nie wrzucę... :cry:



Awatar użytkownika
WRQ
Klubowicz
Klubowicz
Reactions:
Posty: 889
Rejestracja: piątek 24 lis 2017, 10:50
Lokalizacja: Ozorków
Nadwozie: CC
Rok produkcji: 2007
Silnik: 2.0 16V RFK
Typ Silnika: RFK
Moc: 130kW
Kolor: EZQ Manitoba
LPG: Nie

Re: Wyświetlacze i Radia Fabryczne 307

#50

Post autor: WRQ » sobota 18 gru 2021, 12:42

No dobra, to w moim jest tak :
- wyświetlacz kolorowy z nawigacją
Radio i złącza jak na obrazku.
Światłowodów żadnych nie stwierdzono.
radiort3-2.jpg
radiort3.jpg
radiort3zlacza1.jpg
radiort3zlacza2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Informacje Techniczne”